Ontwerpvoorstellen voor een klimaatadaptieve tuin

6 mei '22

Benieuwd naar de mogelijkheden voor het inrichten van je tuin op een klimaatadaptieve en duurzame manier? Samen met tuinarchitect Thijs Peterka hebben wij 3 ideeën voor een groene tuin uitgewerkt. Aan de hand van de voorstellen kan je zelf aan de slag met het creëren van een duurzame tuin, maar uiteraard is het geheel aan jou om je tuin in te richten hoe jij wil.

Ontwerpvoorstel voor de rijwoningen

De rijwoningen beschikken over een ruime tuin met veel mogelijkheden. Om je alvast een idee te geven van een inrichting is er een schets gemaakt van twee aan elkaar grenzende achtertuinen.

Schetsen tuinen rijwoningen

2 onder 1 kap woningen

In de tuin van de 2 onder 1 kapwoningen heb je genoeg ruimte voor groen. In het ontwerp van Thijs Peterka zijn veel kleurrijke bloemen terug te vinden, een ruime zithoek en een strak grasveld. Zie jij jezelf al zitten?

Schetsen tuinen tweekappers

Vrijstaande woning

De vrijstaande villa biedt ontelbare mogelijkheden om jouw tuin naar wens in te richten. Het ontwerp van Thijs wordt gekenmerkt door veel groen, zoals meerdere gazons en bomen. Een blikvanger is het enorme loungeterras en de (optionele) trampoline of vijver.

Schetsen tuin vrijstaande villa

Meer informatie?

Uiteraard gelden deze schetsen als inspiratie bij het ontwerpen van jouw tuin. Tuinarchitect Thijs Peterka geeft kopers van een woning in Dames van Vroondaal fase 3 graag advies over het inrichten van hun tuin, maar zelf aan de slag gaan kan natuurlijk ook! Meer weten over klimaatadaptieve tuinen? In de speciale brochure staat meer informatie. 

Bekijk brochure