Planning De Dames van Vroondaal

In De Dames van Vroondaal, het nieuwbouwplan in Den Haag, realiseren we circa 350 woningen. Die bouwen we niet allemaal tegelijk, maar in verschillende fases die we na elkaar in verkoop brengen. Op deze pagina houden we je op de hoogte van de start verkoop en de nieuwbouwplanning van De Dames van Vroondaal.

Verkoop fase 5 in voorbereiding

Op dit moment zijn we bezig met de voorbereidingen voor de verkoop van 32 woningen in fase 5 van De Dames van Vroondaal. Naar verwachting start de verkoop in het laatste kwartaal van 2023. Zodra de start verkoopdatum definitief is, informeren we je hierover op de pagina nieuws én via de nieuwsbrief van Vroondaal. De woningtypes staan reeds online. Je kunt je dus inschrijven als belangstellende.

Fase 4 in verkoop

Eind 2022 is de verkoop van fase 4 in De Dames van Vroondaal gestart en kort daarop volgde de toewijzing van de woningen. Alle nog beschikbare woningen staan online, met onder andere de belangrijkste kenmerken en de definitieve prijzen. Er zijn nog bouwnummers vrij. Op deze vrije bouwnummers kan je direct een optie aanvragen. Op werkdagen weet je binnen 24 uur of je de woning toegewezen hebt gekregen.

Wat kun je verwachten?

In De Dames van Vroondaal fase 4 zijn nog maar enkele woningen beschikbaar. Alle eerdere fases zijn uitverkocht. En hoe zit dat dan met fase 5? Wij sommen de planning even kort voor je op:

  • Circa één maand voordat de verkoop start, delen we de conceptprijzen per woningtype op de website.
  • Binnen circa 1 tot 4 weken voor start verkoop plaatsen we de bouwnummers met specificaties en definitieve prijzen op de website. Vanaf dan kun je je favoriete bouwnummers toevoegen aan je wensenlijst in je Mijn Eigen Huis-account.
  • Op het moment dat de verkoop start, komen alle verkoopstukken online bij de bouwnummers, zoals de verkooptekeningen, optielijst, technische omschrijving, de concept contracten, et cetera.
  • Zodra de inschrijving is gesloten, vindt de toewijzing van de woningen plaats. De toewijzing van De Dames van Vroondaal gebeurt op basis van inschrijving. Kijk voor meer informatie over het proces van verkoop en toewijzing op de pagina Toewijzing.
  • Zodra de inschrijving is gesloten, kunnen we een indicatie geven voor de verwachte start bouw en oplevering van de woningen.

Prognose bouw en oplevering

In fase 4 is de aannemer in april 2023 gestart met de bouw van de 90 woningen in De Dames van Vroondaal fase 4. Als alles volgens planning verloopt, krijgen de 1e bewoners in het najaar van 2024 de sleutel van hun nieuwbouwwoning. Aan deze prognose kunnen geen rechten worden ontleend. De aannemer houdt je op de hoogte van de planning via de nieuwsbrief.

Voor fase 5 kunnen wij nog geen prognose geven wat betreft de oplevering. Voordat de bouw start moet eerst aan alle opschortende voorwaarden worden voldaan. Een verkooppercentage van 70% van de woningen is daar één van. Een bouwrijpe locatie en onherroepelijke omgevingsvergunning zijn de overige. De bouwtijd van grondgebonden woningen bedraagt gemiddeld circa anderhalf jaar en is natuurlijk ook afhankelijk van onvoorziene factoren, zoals slechte weersomstandigheden, leveringsproblemen van materialen of vertraging bij nutsbedrijven.

Planning voorgaande fases

  Duurzaamheid in De Dames van Vroondaal
  Bekijk het woningaanbod